Η διακόσμηση (εσωτερική αρχιτεκτονική)
είναι η ψυχή της αρχιτεκτονικής

Η DECORARE εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, ιδρύθηκε το 2007 από την Interior Designer & Stylist Κατερίνα Εμμανουήλ. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού που εκτείνεται σε έργα κατοικιών, εμπορικών και φιλοξενίας, καθώς και στον σχεδιασμό και επιμέλεια παραγωγής επίπλων, υφασμάτων και σχεδίων φωτισμού.

Αποτελείται από μια πολυέμπειρη και άρτια καταρτισμένη ομάδα σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων και συμβούλων αφιερωμένων στα υψηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας και δημιουργικής έκφρασης.

«Πιστεύουμε ότι η ιστορία και ο νεωτερισμός, η φαντασία και η πειθαρχία, η βελτίωση και οι ανωμαλίες μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν. Η έμπνευση βρίσκεται μέσα στην ένταση που προκύπτει από την μοναδική ολοκλήρωση των εμπειριών. Μια δημιουργική διασταυρούμενη επικονίαση στο στούντιο ενημερώνει εγγενώς την αρχιτεκτονική και τους εσωτερικούς μας χώρους με έπιπλα, φωτισμό, υφάσματα, διακόσμηση σπιτιού και σχέδια προϊόντων κάθε κλίμακας».

Το στούντιο DECORARE ερμηνεύει αναμνήσεις και δημιουργεί όνειρα

«Είμαστε αφηγητές και κατασκευαστές εμπειριών. Δημιουργούμε σχέδια και ατμόσφαιρες διαχρονικές. Μια παράθεση πλαισίων, χώρων και στοιχείων που προκαλούν συναίσθημα. Μια μη γραμμική αφήγηση που θολώνει τη νοσταλγία, παρουσιάζει αισθήσεις και ελπίδες. Σύζευξη, ανάμιξη και αντιστοίχιση διαφορετικών χρονικών περιόδων. Τεχνικές μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Παλιό και νέο. Vintage και σύγχρονο.

Οι αναφορές βρίσκονται στον πυρήνα της δουλειάς μας. Από τη σχολαστική έρευνα έως την προσεκτική και αυστηρή επιλογή κομματιών, υφών, αρωμάτων και ήχων. Από περίληψη σε ψηλαφητό, από τη σύναψη στο αποτέλεσμα. Κάθε μονάδα του συνόλου τροφοδοτεί τις απολαύσεις των αισθήσεων και αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα μας. Το μοναδικό και προσωπικό όραμα και η γεύση που προέρχεται από τις ατομικές και πολιτιστικές τους αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο, παρέχουν ουσία και νόημα σε όλες τις λεπτομέρειες που έχουμε επιμεληθεί. Μη αναμενόμενο, αλλά δικαιολογημένο. Μια υλοποίηση του πάθους».

Το στούντιο DECORARE είναι ένα σπίτι. Μια σειρά από στιγμές και συναισθήματα. Μια τυχερή έκπληξη. Μια άψογη υπογραφή.